Amanda Sandvik

Att renovera ett matbord
Nu kommer jag tilbaka efter en paus igen, jag kan ju inte säga att jag är förvånad. Sedan senaste inlägg har jag firat min sjuttonde födelsedag med vänner och familj (mer om det senare), ätit fler frukostar i lägis, hört på tusen poddar, och spenderat tid med vänner vid café eller hemma hos någon. Ett riktit fint avslut på sommarlovet. 

Men i det här inlägget tänkte jag redovisa ett av mina "renoveringsprojekt". Ett gammalt matbord. Det var tidigare min farmor och farfars, men nu är det mitt. 

Ett fint bord i sig själv, genuint trä, lackat lite mörkare, kan vikas ut eller vikas in, och runt i formen. Personligen tycker jag att formen är vad som gör bordet. Det är fina linjer och känns lite retro utan att skrika "JAG ÄR EN POTENTIELL MÖGELRISK". Pojkvännen ville dock såga av ändorna och göra det fyrkantigt. Get your own table, man. #teamrund
 
Ett i grunden fint bord alltså, men tyvärr passade det inte riktigt in i vår nya estetik och behövde ett ansiktslyft. Så det inhandlades svart betslack och jag målade bordet. Finishen blev lite...spänannde (?). En blandning av matt och blankt på toppen, och superblankt på bordsbenet. Jag älskar det.

För att matcha slipade och målade jag också stolarna svarta. Men det har jag inte några fina närbilder på, så ni får fantisera.
Så här blev det! Parkerat ovanpå köksbordet har jag för tillfället de senaste upplagorna av National Geographic, ett vas-set från Ikea som jag fick av Èlin i födelsedagspresent, och en lykta jag har fått av mamma någon gång i höstas. Supertjusigt enligt yours truly!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress