Amanda Sandvik

Favvofrukostar
Hej!
Idag sitter jag hemma i Vörå vid matbordet och bloggar. Jag tittar på YouTube och har just ätit min andra frukost, i sann hobbit stil. Min första frukost var Tutti Frutti Sour i sängen, och Alpros vaniljyoghurt med Paulúns Supermysli. Att börja dagen med godis är kanske inte världens nyttigast sak, men det är så myysiigt. Den andra frukosten var gröt, med super fresh hemmagjord krusbärssylt. 

Jag är inte så spännande när det kommer till frukostar. Jag har nyligen lärt mig att äta frukost påriktigt, så jag nöjer mig gott och väl med mina tre, alldagliga, alternativ. 

1. Alpro Mild & Creamy Vaniljyoghurt
Denhär baddaren. Den är god. Jag är också ett fan av deras mandel- och kokosyoghurtar. Men denhär smakar bara som en vanlig, söt, vaniljyoghurt. Vilket är bra för mig som älskar allt som kallas SOCKER. Para ihop denhär med en osötad müesli med bra krisp, och du har en basic, god, enkel frulle.

2. Gröt
Gröt, en dagisklassiker, husmanskostens fader. Om man tycker om att bli mätt på sin frukost rekommenderar jag, gröt. Det finns typ fibrer, och sånt. Sen kan man göra gröten så fin eller ful som man vill och orkar. Min favorit kombination är havregröt, med linfrön och mandelmjölk, toppat med jordnötssmör, banan och kanel. 

3. Puikulas Grahamsrost
 

Jag är egentligen ingen brödperson. De är bara torra och ledsamma i de flesta fall. Och inget bröd (utom Aromas Levain, som är min all time favourite) är bättre orostat, punkt. Där kommer världens bästa rostbröd in, Puikulas Graham. Det är mjuukt, tjoockt, och alldeles, alldeles underbart. Toppa detta med Floras blåa, och Violife-ost, och du är redo att möta dagen.

Här var alltså en frukostguide, från en frukostamatör. Här ser ni inga smoothies eller acai bowls. Frukost ska vara lätt, och opretentiöst. Jag är alltså världens tråkigaste vegan, är vad jag försöker säga. Hoppas ni gillade mina edits, och att ni ser hur mycket jag gillar dessa...rätter? 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress