Amanda Sandvik

Mina favorit poddar.
Tänkte idag lägga upp ett inägg om mina favvo poddar. I ingen specifik ordning, här kommer de!

1. Den fantastiska resan/Sanningens mammor
Dessa poddar är väldigt samanflätade så därför får de sitta på samma plats. Den första podden jag blev riktigt involverad i så är Den fantastiska resan med Noel Flike och Zara Larsson. Det är en typ av vardagspodd, en konversationspodd. Perfakt att lyssna på när man behöver vakna upp på morgonen eller när man diskar typ. Men den tog slut för några veckor sedan, och Noel byttes ut mot Olivia Gateau och namnet byttes ut mot Sanningens Mammor. Jag tycker att det är lika kul att lyssna på Zara och Olivia som det är att lyssna på Zara och Noel, så det är ju bra!
 
2. Generation Why
Generation Why är en amerikansk podcast som talar om det mesta från true crime till konspirationsteorier till det paranormala. Allt jag tycker om då. Ni kommer kanske att märka att jag älskar allt som är lite mörkt och farligt under listans gång. Men jag gillar just den här podden för att värdarna alltid gör ett så bra jobb mer research på samma gång som de kommer med egna teorier och tankar. 
 
3. Ted och Kaj 
Den bästa finlandssvenska podden. Också enda finlandssvenska podden jag lyssnat på så är kanske lite partisk. Men ni vet, kul samtalsämnen, kul gossar, what's not to love?

4. Creepypodden
Creepypodden med Jack Werner är min absolut favorita skräckpodd. Amerikanska skräckpodcasts är ofta väldigt... extra. Så den här svenska versionen är riktigt skön att lyssna på. Inga pangiga ljudeffekter, inget som inte behöver vara där. Bara cheesiga skräckhistorier.

5. P3 Dokumentär
Helt klart podden som har lärt mig mest om världen. Jag lever för allmänbildning så denna podd är som stöpt för mig. Roligt att lära sig om saker som inte tas upp i historieundervisningen. Här är researchen såå bra gjord, och uppsättningen och klippningen av programet är minst lika bra. Som smör i öronen.
 
6. The Nosleep Podcast
Nosleep podden kom in i mitt liv påriktigt efter att Creepypodden hade sin säsongsavslutning och jag hade inget mildly scary att lyssna på. Det här är den minst extra horrorpodden jag hittade, det kanske är för att den är kanadensisk och inte amerikansk lol. Men samma system som Creepypodden, ett team av voiceactors spelar upp olika skräckhistorier. Man skulle kunna tro att jag lever på 50-talet då min underhållningskälla är radioskräck.
 
Jag hör på ganska många podcasts, men det här är de jag hör mest på. Hela tiden söker jag efter nya poddisar att lyssna på, så tipsa gärna om ni vet om någon ni tror jag skulle gilla! ;)