Hemgjorda veganbullar version ett.

Hej igen!

Idag hade jag tänkt köra igång lite smått med mitt lilla decembertema, det veganska julbordet!

Igår gjorde jag en version av mina hemgjorda veganska k*ttbullar. Inspirationen till dessa kommer från Hot For Food, men är modifierat till att passa mig. De är den lite mindre lyxiga versionen, den megalyxiga kommer i mitt megalyxiga inlägg nästa vecka! ;) 

Till dessa behöver du (räcker till 2-3 pers, väldigt mättande): 
1 karamelliserad lök
1 paket GoGreen svarta bönor
1 linfröägg (1 msk krossade linfrön + 2 msk vatten som får stå i 15 min)
1/2 paket Hälsans kök sojafärs, tinat.
Optional skorpsmulor om smeten blir för lös
Vetegluten eller Xantangummi
Peppar efter smak
Salt*
Lönnsirap*
Sojasås efter smak
*= till karamelliseringen
Karamellisera löken som du vill, jag brukar köra på steka i lite olja med rikligt med salt i 7 min, sedan på med en tesked lönnsirap och steka 7 min till. Riktigt gemytligt resultat.

Kör de sköljda bönorna och löken i en matberedare tills de blir till en relativt len smet. Bara den här smeten själv är såå goood, jag tänker äta den som en böndip med nachos någon kväll. PRÖVA!

Blanda sen alla ingredienser med varandra i en skål tills smeten är mysigt välblandad. Om ni använder vetegluten eller xantangummi för att få smeten att hålla ihop ordentligt, rekommenderar jag att ni bekantar er ordentligt med mediumet, eftersom att ni inte vill äta stenhårda bollar. 

Sedan är det bara att rulla och steka, serverade dessa med gräddsås och klyftpotatis, en riktig mysig hemmagjord måltid som påminner om barndomen tycker jag!
Ni får ursäkta de väldigt non-foodblogger bilderna, har ännu inte gått och bytt minneskortet till kameran... Håll ut!

Kommentarer:

1 Hillevi:

Vi brukar ha vegetariska köttbullar på julbordet, riktigt gott!

Svar: Jaa alltså visst, hade det förra året också, en riktig vinnare!
Amanda Sandvik

Kommentera här: