Amanda Sandvik

Veganskt tastetest
Nu kommer stunden ni alla har väntat på. Jag ska berätta om saker jag har ätit under helgen. Det är mest goda saker, så var beredda på att sukta efter Clifbars och munkar för resten av era liv efter detta. Måste redan förvarna er om hur lite tid jag la på att klippa ut maten från bilderna jag hade, prepare your eyes. Några kanske tänker "herregud, talar hon om veganmat igen?" svaret är ja. Och jag har inga planer på att sluta, för veganmat är vad jag äter. Och jag äter för att överleva. Så sålänge jag lever, kommer jag troligen att tala om vegangott lite nu som då.  Matkritikern kör igång.
 
1. ichoc White Vanilla, 8/10
Blev så lycklig när jag fann denna. Vitchoklad är en av de bästa sakerna som finns, och ÄNTLIGEN fann jag en vegansk variant. Det finns en av samma märke på Prisma också, men den är super hasselnötig/nougatig. Denhär smakade faktiskt som vitchoklad. Dock tycker jag att rischoklad kan smaka lite fettfattig, vilket den ofta är, så det drog ner poängen lite. GE MIG OLJA.

2. NOBE aloe vera Orginal, 9/10
Den här godsaken finns nästan överallt nuförtiden, så den är kanske inte så spännande för alla, men för mig är den alltid spännanade. När jag lästa ingredienserna blev jag lite rädd för att gellangummi inte skulle vara veganskt, men efter lite snabb forskning borde det troligtvis vara safe. Jag har druckit den förr, men ändå fick den vara med. Smakar godis, alltså är jag nöjd. NOBE gör helt klart den bästa aloe vera drycken enligt yours truly. Dock innehåller den ganska mycket socker, vilket gör mig lite ledsen i själen, men bara lite.

3. CLIF Bar White Chocolate Macadamia Nut, 10/10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kanske universums bästa grej. Kanske. Den är så god att man gråta. Åtminstone jag. Den smakar som sånadär Rice Crispy Treats, fast för vuxna. Macadamianötter är mina favoriter, och vitchoklad har aldrig svikit mig heller, så det är helt enkelt en vinnande combo. REKOMMENDERAR FÖR ALLA!!!!!!! ALLA!! Utom nötallergiker.

4. Oat King, Applestrudel, 9/10
Nästan lika bra som CLIF. Nästan. En jättemysig havrebar som smakar äppelkaka med russin i. Lite högt sockerinnehåll, men den är så god att jag nästan inte bryr mig. Nästan.

5. VIVANI Rice Choc 40% Cacao, 6/10
Jag blev inte allt för imponerad av den här chokladen. Rischoklad än en gång. Om mitt förra uttalande om rischokladens fetthalt kan jag nu säga att jag kom fram till, att det är inte att det är för lite fett i rischoklad, det är bara så att fettet nästan separerar sig från själva chokladen i munnen. Som när man äter choklad som är lite kall. Och inte var den riktigt söt heller. Den smakar inte så mycket, lite meh. Jag accepterar den, men jag älskar inte den. Inte värt sitt pris på 3,50 euro för 100 gram.
 
6. Rebel Kitchen Dairy Free Mylk Cofee, 6,5/10
Jag skulle beskriva den här som lite konstig. Ni som handskas med kokosmjölk ibland kanske vet att den klumpar ihop sig om den står orörd en stund. Det gjorde denhär också. Små kaffesmakande, lite sura klumpad av kokos fanns i drycken. Jag vet inte om det var meningen, eller om jag inte skakade den tillräckligt (och jag skakade ganska mycket). Vet inte om det var kaffet i drycken som var surt, eller om det var själva kokosmjölken, men den smakade lite...konstigt. Helt god efter att man vande sig med smaken, men skulle nog inte köpa om själva kaffesmaken igen.

7. Raw Bite Peanut ???/10
Jag inser nu att jag har gjort ett misstag. Jag har ju int ens smakat denhär. Varför har jag lagt in den? Ingen vet. Jag har köpt den dock. Men det betyder inte att jag vet hur den smakar? I've done goofed.

8. Arnolds Tipu, YEEAAS/10
Nu till finalen. Den här...den här mina damer och herrar och allt där mellan och utanför. Som jag har längtat tills stunden jag skulle få äta en vegansk Arnoldsmunk. Så mjuk och fluffig. Sockrig, och den perfekta mängden fettighet. Jag ska skriva kärleksdikter om munken. SNÄLLA Arnolds i Vasa, inskaffa denna, jag behöver det. Feeling truly blessed by the food gods.

Så, nu om ni någonsin stöter på dessa produkter har ni kanske lite hum om vad de är och hur de är. Nu ska jag återgå till att smaka på saker och äta lite lasagne, sen ska jag gå på konsert med vän. Tills vi hörs nästa gång!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress