Amanda Sandvik

Mina hårproblem och kommentarsvar
Hej hörni! Hur mårs?
Jag själv har haft massa konstiga smärtor hela dagen... Började med lite ont i magen på morgonen (living la vida livmoder), sen så fick jag superbröstsmärtor i bakre och främre bröstkorgen, och nu sitter jag hemma med lite magont igen. Hoppas på att lite bloggande får mig på andra tankar, buhu.

Något jag funderat på hela veckan är mitt hår. Jag är så dålig på hår och hårvård, kan nära till noll om rufset på min hjässa. Att färga hår är väl det enda jag har ens en liten aning om, eftersom att jag gjort det så många gånger på mig själv, allt från grönt och blått till lila, rosa, och rött.

Men vad gör man då håret är torrt?
Jag använder aldrig värme på det, tvättar det högst en gång i veckan, har inte färgat det på år, men ändå känns det torrt och tråkigt. Har prövat ha kokosolja i det, men det hjälpte knappt. Borde man investera i en fuktighetsmask? Vilken då isånafall? 

Är dock superglad över att mitt hår växer nuförtiden! Det slutade helt växa av för mycket blonderingar för ca. tre år sen, men för typ ett år sen började de växa igen. Så gott på den!
 
Ska också passa på att svara på en fråga från förra inlägget nu!
"Är det svårt att få pengarna att räcka till en vegansk diet? Har funderat på det själv men har en tajt budjet! :("

Tack för din fråga hördu Anonym!
Jag kan helt klart säga att jag tycker inte det är svårt. Det kräver en del planering ibland, men det går att fixa! Jag är 17 år, bor hemifrån, lever på det skrala studiestödet, och äter som en häst. Men det funkar bra för mig.
 
Mina tre tips till penga/mathantering överlag är:
- PLANERING
Skriv upp vilka rätter du tänker att du skulle kunde laga under veckan och ingredienserna till dem. På så sätt handlar du inte massa extra när du väl är i butiken och ska hitta på maträtter i stunden.

- Handla inte hungrig
Den här punkten knyter lite in i den tidigare. Om du är vrålhungrig och sötsugen när du står i butiken kommer du hitta massa saker som du verkligen behöver och bara råkar lägga dem i korgen.
 
- Satsa på hemlagat
Istället för att köpa färdiga mikro-/ugnsrätter, gör stora mängder mat när du väl lagar och frys in. Jag märkte då jag var på praktik hur mycket det lönar sig att fixa mat hemma och ta me till lunchen, istället för att mikra fryst falafel varje dag. Hejdå pengar som skulle ha kunnat gått till något roligare!
 
Bönor är billiga, pasta är billigt, rotsaker är billiga, torkad sojafärs att koka upp är billig, ris är billigt. Det finns en hel värld (eller i alla fall en hel del matbutiker) fulla med billiga och nyttiga ingredienser. Kocka en massa olika maträtter och se vad du tycker om och jobba utifrån det. Hoppas du fick svar på din fråga!
Henrietta

Svårt att veta vad ditt hår exakt behöver då man inte får se och känna på det ordentligt! Du kan ju rådfråga din frisör vad hen tycker att ditt hår behöver för produkter! Min holy grail produkt till alla hår är Wellas Luxe Oil, verkligen en mirakelprodukt! Sedan kan jag varmt rekommendera Maria Nilas produkter, de är dessutom 100% veganska och innehåller endast bra ämnen! :) hoppas håret reder upp sig! :)

Svar: Ska verkligen kolla in Maria Nilas grejer, har hört bra om dem från flera håll, och tack så mycket för rådet! :)
Amanda Sandvik

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress