Amanda Sandvik

Om att gå till simhallen.
Hej hörni!
Igår kväll gjorde jag slag i min långt planerade plan att gå och simma. Jag tycker att det är så skönt att guppa på i vattnet medan jag tränar mina sköra knän på ett snällt sätt. Har också haft ont i min lika sköra nacke i flera dagar, så nu måste jag ta tag i att stärka den!
 
Men varför har jag inte gått tidigare till simhallen?
Sanningen är att jag är rädd. I onsdags talade jag lite om det här på den fantastiska feministiska förbannelsesalongen vid After Eight. Så jävla bra evenemang alltså, härliga femninister hela bunten! Men iallfall, så är jag rädd. Jag är rädd för att gå lättklädd in i ett rum med massa män. Det känns så obehagligt då gamla gubbar stirrar på en från sekunden man går in i hallen tills att man simmar utom synhåll. Ännu värre är då de börjar simma ikapp med en och stönar och hånler bredvid en.

Jag motionssimmade bara igår, alltså var jag bara i den stora, kalla bassängen. Där finns det ju flera "filer" vet ni? En såndär "allmän" där kidsen hoppas bomben ner i vattnet och vakande föräldrar simmar. Sen så finns det en för snabba simmare, vattenlöpare, och motionssimmare. 

Igår råkade det vara vilt i den allmänna filen, vilket gjorde att jag inte kunde simma fulla varv utan fick vända på mitten. Då kanske ni undrar varför jag inte bytte till motionssimmar filen. Då kan jag säga att det är för att jag är rädd. Jag vågar inte simma i en liten smal fil där det simmade till 90% män. Jag psykiskt kan inte. För jag är rädd att någon ska tafsa, eller hånle, eller tycka att jag inte hör hemma där som en liten tjej. Mest rädd för att någon ska tafsa måste jag medge. 
 
Är det inte sjukt? Att jag hellre riskerar att bli mosad med ett bombhopp och simmar obekvämt i en timme för att jag inte vågar simma där jag borde och får.

Sen en annan sak också. Vid ett tillfälle var det lite konstigt simsystem i den allmänna filen. Det var en snubbe som alltid simmade i samma fil, iställer för att byta fil när man byter håll vet ni? Så varje gång vi mötter kom jag på mig själv med att väja, iställer för att låta honom flytta på sig och följa det allmänt kända simhallssystemet. 

Mannen var säkert egentligen jättesnäll, och menade inget med sitt simsätt. Men ändå var jag så rädd för att vara i vägen att jag hellre väjde än behöva konfrontera honom.

MEN! Det är inte bara läskigt och tråkigt att gå till simhallen. Det finns ett ställa som är chillare än chillast. Damernas duschrum. Alla är så jävla avslappnade med sina kroppar och ingen brysig om någon annan. Stora, smala, håriga, rakade, storbröstade, småbröstade, celluliter och stretchmarks, ingen bryr sig! Kände mig lite som en jäst bulladeg före jag gick in dit, men alltså, mådde så mycket bättre efteråt! Jävligt skönt ska ni veta. 

Sen så finns ju underbara saker som bastun vid simhallen. Satt där och mådde som en kung ett bra tag. Leva life vet ni. Något annat som förvirrar och exalterar mig vid simhallen är hårföner (jag är en simpel man). Jag använder ju aldrig annars värme på mitt hår och har fönat håret typ en gång i mitt liv utanför simhallar. Såå, jag är inte så bekant med blåsverket. 

Där skapades denna bildserie som jag kallar "Världens snabbaste, starkaste, och ensammaste astmatiker upptäcker hårfönen". Tänkte jag skulle pröva göra mitt hår lite volymigt och lush, men som ni ser slutade jag som Ronja Rövardotter. MEN DET ÄR SÅ JÄVLA KUL ATT BLÅSA VARMLUFT I ANSIKTET!! (Som sagt är jag en simpel man)
 JAG TYCKER DEN HÄR ÄR SÅ JÄVLA ROLIG ATT JAG INTE KAN HINDRA MIG FRÅN ATT DELA MED MIG. SOM SE PÅ FJÄRDE BILDEN, JAG DÖÖÖR. HOPPAS NI INTE FICK ONT I ÖGAT!
Anonym

Hej!

https://www.youtube.com/watch?v=ofZIXZI6AH0
https://www.youtube.com/watch?v=CIf7w9f202c
https://www.youtube.com/watch?v=u2iQHnEAS0Q

skulle vara roligt med dina synpunkter, tycker mycket i klippen jag länkade är rimligt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress