Amanda Sandvik

Osmakliga kommentarer och vidriga snubbar
Igår så var jag och pappa på Jaromatch. En extremt spänande match som (mina) jeppispojkar(na) spelade suveränt! Fick se en rysligt rosa solnedgång över staden och satt plötsligt i totalt beckmörker, det är konstigt hur hösten funkar. 
Det var tyvärr något som förstörde mitt matchhumör. 

När jag och pappa kom in på den ovanligt fulla läktaren hörde jag några gubbar (45-55 års åldern) bakom mig konversera då jag slog mig ner:

"...Jaa...nå, int sku nå kvinnfolk få koma me me på na match, å tå ska di va tyst."
"Höhöhö, jåå så ere!"

Jag blev så irriterad. Blickarna deras brände i nacken medans de högt uttalade sig om deras önskan om att jag, och alla andra kvinnor som såg på matchen skulle vara tysta. 

Detta var en så otroligt ironisk situation efter som att dessa tre män satt och hade onödiga och högljudda kommentarer om allt och inget (en hel del som gällde Esse kommun???) under hela matchens gång. Vissa andra försökte koncerntrera sig på spelet, men vad vet jag egentligen, jag borde ju faktiskt inte alls vara där! 

Och inte var de bara sexistiska och irriterande, de kläckte ur sig rasistiska kommentarer till höger och vänster och skrattade sedan högt och ljudligt. 

Jag satt och pyrde som en fabrikskamin och var flera gånger såhääär nära att vända mig om och be dem hålla käft. Men jag insåg att de antagligen antingen inte skulle bry sig ett skvatt, eller ställa till en scen och börja ropa åt mig. 

Som tur leverade Jarogossarna tre fina mål som distraktion från gubbarna bakom mig. Annars hade jag nog tvinat bort. 

Den andra företeelsen inom kategorin Vidriga Snubbar, som faktiskt tar hem priset för Vidrigast i År, skedde idag. 

Imorse stod jag i kassakön vid Citymarket för att köpa lunch. Framför mig stod en helt vanlig, artig, ordinär finsk matvarubutikskund. De betalade för sin mat, log åt kassabiträdet och gick. Bakom mig stod en snubbe som helt klart var påverkad av något, och planerade på att köpa alkohol klockan tjugo före nio på morgonen. Trots att ingen stod bakom honom i kön, kände kan behovet av att trycka sig mot mig, peta på mig, andas mig i nacken, och sjunga i mitt öra. Min puls var uppe i 120 inte av upphetsning, TRO DET ELLER EJ, men av total äckelkänsla
 
Sen då jag väl valsat ut från butiken i raketfart och trodde jag var säker, så hör jag något i stil med "HEEEI KAUNIS TYTTÖ, ODOTA MINUA!". Tro det eller ej, men det var allas vår favoritsnubbe, pundaren från Citymarket. Sen så började jag gå i joggingfart mot teatern, men han bara följde efter och fortatte ropa. Tillsist så tappade han sikt av vart jag gick och jag kutade till teatern. Helst skulle jag ha satt mig i en vulkan och bränt sönder hela minnet av att det någonsin hänt. 

Kort sagt så har jag haft nöjet av att handskas men härliga män i två dagar nu. Alldeles, alldeles underbart, som ni säkert förstår. ÖNSKAR DET KUNDE HÄNDA LITE MINDRE OFTA OM JAG SKA VARA HELT JÄVLA ÄRLIG. Kan också tillägga att jag blev catcallad av en typ 9-åring förra veckan. Känns bra. 

Nåja, lite bätte känns det nu då jag fått skriva av mig, även om det fortfarande känns som om jag kokar i helvetets lågor. Men det är sorgligt att man måste stå ut med sånt här skit. Meddelande till alla vidriga snubbar: Lägg av.
Isabel

Helt sjukt att karar ska än idag tillåtas prat såde o bete sej som svin mot kvinnfolk! Sku ha god lust o ha åt dem rikti ordentlit men eförstår precis som du att e knappast hjälper. Misstänker di sku skratt åt en elr fortsätt gnäll o bli stor i mun:/

Svar: Ja, alltså man blir så förbannad, å ännu mer då int nå hjälper!
Amanda Sandvik

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress