Amanda Sandvik

Det är höst i Vasa
Kan helt ärligt medge att jag har haft dendär rubriken i huvudet ända sedan jag fotade bilderna. Om ni inte tänker den med Karl från Bardas röst är det inte så kul. Men om ni gör det...är det kanske inte heller så kul nu när jag tänker på det. Jag borde hålla min skamliga humor i en liten bur i en grotta på Island, men istället så släpper jag ut den för alla att se. Hela borde hållas i en grotta på Island om vi ska vara helt ärliga. 

Iallafall, lång och meningslös inledning, men jag har kommit hem efter ännu en praktikdag. Har flera dagar tänkt på hur fint det är med höst i Vasa. Det finns så mycket fina lövträd! Så idag tog jag med kameran och fotade i det mulna vädret. 
Är så fascinerad av den kantiga byggnaden ovanför träden på den första bilden. Kan inte heller koppla ihop vilket hus det är? Det är väldigt spontana bilder helt utan medveten komposition, så ni får ursäkta mig. 

Men alltså ååh, jag vill ha ett nytt objektiv, ett nytt kamerahus skulle inte heller sitta fel! Just nu suktar jag efter ett 85mm+, cirka 120mm skulle vara gött. Men åtminstone 85mm ska det vara. Om någon vet om något bra Canonvänligt 85mm-120mm objektiv får de gärna tipsa!

PS. Jag har kommit fram till att jag inte tyckte så mycket om Bridget Jones Dagbok iallafall...Snubbarna var ju bara jobbiga och förutsägbara och vem orkar bry sig sådär mycket om snubbar?! Hallå Bridget, wake up liksom.
Myskväll med Bridget Jones
En måndagskväll så förtjänar man det lilla extra faktiskt. Denna kväll så blev det filmmys med chokladbollar och lite bullar. Jag bestämde mig för att kolla Bridget Jones Dagbok, jag har aldrig sett hela förut faktiskt!

Jag är ju inget stort fan av komedier, men den här är faktiskt riktigt lovande (har inte kollat hela än medans jag skriver det här inlägget). Rom-coms är svåra att göra utan att de blir föör sliskiga, men den här är så härligt pinsam och töntig!

Jag och brorsorna har bytt rum i helgen, så nu bor jag på nedrevåningen för första gången i mitt liv. Det är så myysigt här, jag lovar det ska komma upp bilder på bloggen riktigt snart, men här får ni en litenliten speakpeak! ;)
En jätteliten sneakpeak som sagt, men håll ögonen öppna så lär det komma lite mer spännande material gällande ämnet inom en snar framtid.
Första praktikveckan
I förra inlägget så nämnde jag lite snabbt att jag just nu är på praktik. Det är mitt livs första praktik (om man inte räknar med PRAO i högstadiet lol). 

Är på Wasa Teater och har det jättebra! Så spännande och lärorikt att se hur det funkar i det "verkliga livet" då det gäller att arbeta. Jag har fått se hur det funkar bakom kulisserna på en teater, lite av planeringen bakom en pjäs, och igen blivit påmind om hur viktigt det är att kunna ta ansvar och ha sitt shit together, om vi säger så.  Men guuuu va man blir trött i huvudet av allt nytt, och det här med att vakna klockan 06:30 är inte min grej riktigt... Nå, man kanske vänjer sig på en sisådär fyra veckor.

Bor alltså hemma nu under praktiken så det är också spännande på sitt vis. Att vistas i Vasa varje dag är också annorlunda än vardagliga Jeppis. Man kan luncha med vänner, man kan fönstershoppa, man kan gå i butiker som Life och Ekosoppi, och stirra sig blind på pennor vid Suomalainen Kirjakauppa. Hemma i Vörå så kan man cykla, har åkt på någon mountainbike tur lite här och där. Det är ungefär det man kan göra (och hänga med familjen såklart). 
Något som är kul med min hemkommun är att naturen är så fin. Att få bevittna härliga soluppgångar är nog den enda fördelen med att vakna tidigt.
Men i Vörå finns inte BikBok. 1-0 till Vasa i min bok. Är helt ärligt förvånad över hur jag kan se så levande ut på dessa bilder, var verkligen dödstrött på insidan när de togs. Länge leve concealern.
 
Nåja, önska mig lycka till inför första praktikveckans sista dag imorgon. Då återvänder jag till Jeppis och de saknade kompisarna, kittlar dödsskönt i kistan. Kom just på att det kanske låter som om jag planerar på att äta upp mina vänner om jag säger så. Tänker medvetet inte ändra på det. Sådeså.