Amanda Sandvik

Första praktikveckan
I förra inlägget så nämnde jag lite snabbt att jag just nu är på praktik. Det är mitt livs första praktik (om man inte räknar med PRAO i högstadiet lol). 

Är på Wasa Teater och har det jättebra! Så spännande och lärorikt att se hur det funkar i det "verkliga livet" då det gäller att arbeta. Jag har fått se hur det funkar bakom kulisserna på en teater, lite av planeringen bakom en pjäs, och igen blivit påmind om hur viktigt det är att kunna ta ansvar och ha sitt shit together, om vi säger så.  Men guuuu va man blir trött i huvudet av allt nytt, och det här med att vakna klockan 06:30 är inte min grej riktigt... Nå, man kanske vänjer sig på en sisådär fyra veckor.

Bor alltså hemma nu under praktiken så det är också spännande på sitt vis. Att vistas i Vasa varje dag är också annorlunda än vardagliga Jeppis. Man kan luncha med vänner, man kan fönstershoppa, man kan gå i butiker som Life och Ekosoppi, och stirra sig blind på pennor vid Suomalainen Kirjakauppa. Hemma i Vörå så kan man cykla, har åkt på någon mountainbike tur lite här och där. Det är ungefär det man kan göra (och hänga med familjen såklart). 
Något som är kul med min hemkommun är att naturen är så fin. Att få bevittna härliga soluppgångar är nog den enda fördelen med att vakna tidigt.
Men i Vörå finns inte BikBok. 1-0 till Vasa i min bok. Är helt ärligt förvånad över hur jag kan se så levande ut på dessa bilder, var verkligen dödstrött på insidan när de togs. Länge leve concealern.
 
Nåja, önska mig lycka till inför första praktikveckans sista dag imorgon. Då återvänder jag till Jeppis och de saknade kompisarna, kittlar dödsskönt i kistan. Kom just på att det kanske låter som om jag planerar på att äta upp mina vänner om jag säger så. Tänker medvetet inte ändra på det. Sådeså. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress