Amanda Sandvik

Praktik nummer två.
Jag skulle ju inte vara förvånad om ni alla glömt vem jag är, så länge som jag har varit borta. Men ni som minns kanske undrar var jag har varit? Orsaken till att jag inte har bloggat är att jag har helt enkelt varit för sjuk. Har dock insett att den inte kommer att bli bättre av att jag bara undviker att göra saker hela dagarna, så nu är jag tillbaks för stunden i alla fall!

Något som har gjort mig glad, trots sjukdomen, har varit faktumet att vi har en uppkommande praktikperiod. Då kanske ni undrar (eller jag tycker att ni kan undra det här, så låtsas bara, för min skull) vart det bär den här gången? Förra gången så var jag ju en månad i Vasa, och det blir faktiskt ett ställe utanför Jeppis denna gång också. Gissa tre gånger va?? Det börjar på S och slutar på...
(bild)
...TOCKHOLM!! STOCK-FUCKING-HOLM!!

Så glad man kan bli
över att få uppleva världen lite. Lufta vingarna, andas lite avgas, handla på Willys, gå på Sephora, shoppa lite Lush, åka tunnelbana. Ibland behövs det bara något som visar en att det fortfarande finns fina saker i livet för att man ska må lite bättre. Tills nästa gång!
 
Livsuppdatering.
Hej, jag heter Amanda och har varken kontroll över mitt liv eller mina blogginägg.

Alltså jag har verkligen maximerat mitt slappande sedan nyåret. Det känns som att allt jag gör är att ligga i sängen. Jag lovar, jag är inte såhär egentligen. (Det där kanske var en lögn.)

Jag är en person som är väldigt beroende av rutin för att må så bra som möjligt, och då man byter ut det dagliga programmet mot att äta avokado (och punchbollar, och skumskallar, och bullar, och nudlar) och kolla Modern Family hela dagen. Jag kollar drömmande på min kalender och bara hoppas på att något ska dyka upp. Eller egentligen inte, kan berätta att jag är så himla trött. Ni vet, medicinbyte + ingen rutin resulterar i inte bara slapp kropp men också slapp hjärna. Hoppeligen går det om snart, annars förvandlas jag till en klump med slem. Notera att det inte är en klump av slem, utan en klump med slem på/till/var man nu vill ha slemmet, och det tycker jag låter ännu äckligare än att vara 100% gjord av slem, så jag använder det som motivation till att sluta relaxa sönder.

Men då jag inte ligger i sängen (jk jag gjorde allt detta från sängen) så söker jag praktikplats och kollar på kläder jag önskar mig. Sedan typ... december kanske, så har jag blivit mer inspirerad av kläder? Jag har aldrig varit speciellt bra med mode, jag har ju inte varit dålig, men långt ifrån världsbäst. Men efter loppisrundor hemma och vid mommos (tack igen mommo om du läser det här!!), så har jag kommit fram till att kläder kanske är lite kul ändå! Jag kanske till och med kan bli lite fashionabel?


Varför är det så jobbigt att vara produktiv? Jag har skjutit upp både att göra aftisgrejer, och att skriva min installationssammanfatting till YA i flera veckor nu. Det är till och med tråkigt att redigera bilder just nu. Skärpning! Har ni något tips på hur man gör sig produktiv? Imorgon då jag åker till Vörå ska datorn med och jag ska plugga sönder... kanske... Har iallafall nu redigerat någon bild från då vi var vid mommos i mellandagarna, så de kan jag bjuda på!
Det är verkligen skönt att se lite berg och vatten från tid till tid, lite anti-pampas behandlig för kropp och själ. Nåjaa, nu har jag väl fått skriva av mig lite. Jag har kommit fram till att det är en av sakerna jag vill göra med min blogg, den finns ju ändå här för min egen skull. Aldrig har jag varit någon baddare på att hålla dagbok, men det känns bra att skriva ner lite vardagsgrejs ibland, som jag kan se tillbaks på sen. En ordpresent till framtids Amanda. Du kan tacka mig senare (get it, för det är i framtiden? höhöhöhöhö).
2016 favoriter.
Hej igen, jag lever!

December var en tung månad för mig och därför har bloggen fått eka tom då annat har behövts prioriteras, hoppas ni, alla mina tre läsare, kan förlåta mig. Men 2017 till ära tänkte jag göra ett inlägg tillägnat mina 2016 favoriter. Allt från musik till sminkprodukter så stay tuned om ni vill veta vad som har gett det tunga året guldkant.

Årets bästa:

Album som kom ut 2016
-  The Life of Pablo, Kanye West
- 24k Magic, Bruno Mars
- Anti, Rihanna
 
Album som inte kom ut 2016, men som ändå varit mitt JAM
- Blurryface, Twenty One Pilots
- Vessel, Twenty One Pilots
- Ready To Die, The Notorious B.I.G
- Straight Outta Compton, N.W.A
- Wilder Mind, Mumford & Sons
 
Filmer
- Deadpool
- Ghostbusters rebooten
- Finding Dory 
(Keep in mind att jag inte har sett Rouge One än eheheh...)

Saker jag gjort
- Blivit vegan
- Flyttat in i en ny, fin lägenhet
- Gått på koncerter
 
Sminkprodukter
- Anastasia Dip Brow Pomade
- Sleek Solstice Highlighter Palette
- The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette
 
Serier
- X-files
- Mr. Robot
- Twin Peaks
 
2016 har varit året för high ups och low downs, mycket död och elände i världen, men här hemma har jag haft jättefina kompisar som har gjort tillvaron värd. Jag älskar er jättemycket, speciellt dem av er som tar er tid att läsa detta inlägg. ;)