Amanda Sandvik

Jag är inte straight.
Hej, jag heter Amanda, och jag är pansexuell. 

Att vara pansexuell betyder attraktion till alla kön. Jag har vetat att jag inte är straight sedan jag gick på åttan. De första jag berättade det för var min pojkvän och min kusin i en gruppchatt. Jag har aldrig haft något dramatiskt utkommande, det har bara blivit. Det behöver inte ske med så mycket dunder och ståt tycker jag.
Men idag känner jag mig ganska taggad på att prata om min sexualitet, i och med att den samkönade äktenskapslagen trätt i kraft. Det händer oftare än jag vill erkänna att jag inte vågar tala om min sexualitet. Inte när jag är med mina vänner eller så, men typ om någon frågat om jag sett några fina pojkar på senaste tiden så vågar jag nog sällan säga att "Nej, men många snygga flickor!" till exempel.

Något jag finner jobbigt med min sexuella identitet är att det är svårt att tas på allvar. Man är inte tillräckligt queer för LGBTQ+ communityt, och inte tillräckligt hetero för straightvärlden. Därför har jag kommit fram till att jag vill prata mer om queersaker på bloggen. Visa hur ja tänker och känner inför vissa saker, eftersom att jag också har queertankar om queersaker, som spelar precis lika mycket roll som alla andras.
 
"Det är nog bara en fas, man är ju lite experimentell i ungdomen" är en sak som ofta sägs om folk som inte faller in i heteronormen. Första saken jag har att säga är att ens sexualitet behöver inte vara huggen i sten, och det gör den inte ett dugg mindre sann och viktig. Jag kom först ut som bisexuell, men insåg sen att jag känner mig mer bekväm med termen pansexuell. Att ändra termer och känslor är väl en ganska normal grej, eftersom att man konstant ändras som människa. Men att förminska en person som vågar bryta ut från vad samhället förväntar sig är fan fittit. Det är så jävla skit att folk bara antar att alla är hetero, hela tiden, hela livet, alltid.

Jag älskar att älska flickor, och alla andra kön. Det har gjort mig till en snällare, mjukare person. Att acceptera mig själv och att jag inte är straight har inte alltid varit lätt, men det har känts rätt. Rekommenderar det faktiskt åt alla. 

Ha det så trevligt, tills nästa gång vi hörs, hälsar er favvis suddis queeris!
Sara

Hey, jag älskar din blogg och jag är så glad att du också kan vara öppen med din sexualitet! 💓

Svar: Guu va jag blir glad av att höra det där, tack så myket fina du!! ❤
Amanda Sandvik

Matilda

Hej! Är själv bisexuell och har valt att köra med den termen eftersom den fungerar bättre i samhället som det ser ut just nu. Med det menar jag att man ju utgår från de binära könen och då är det ju enkelt att kalla sig bisexuell eftersom de flesta förstår och det är ett så pass etablerat begrepp. Och bisexuell kan definieras som två kön eller flera. Men man ska absolut använda den term man är bekväm med! Det är ju bara en själv som har koll på sin sexualitet! Och hej, du är visst tillräckligt queer för

Matilda

Hupps, blev lite halvfärdigt :D Ville ännu säga att man som bi och pan visst är tillräckligt queer för hbtq communityt fast det inte alltid känns så! Var själv orolig men har nog blivit så välkomnad. Och vill ännu tillägga att det visst är viktigt att du kommer ut. På samma sätt som det är viktigt att andra gör det. Förstås för ens egen skull, men även för att normalisera det. Visa att vi finns. :)
Men hej, du har en jättefin blogg! Och du har fina åsikter.

Svar: Åh tack fö din fina kommentar! Det känns bra att få bekräftat att det gör skillnad att man är öppen med sin sexualitet. ❤
Amanda Sandvik

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress