Amanda Sandvik

Tankar om Alla Hjärtans Dag
Det är den fjortonde februari, igen. Dagen kommer varje år, och delar kanske folket lika mycket som debatten om mandelmassa eller sylt i fastlagsbullen. Det är ett ganska stort claim, I know. Nu kommer jag inte säga så mycket kontroversiella, nytänkande saker i detta inlägg, eftersom att jag inte har allt för starka känslor när det gäller Sankt Valentins dag. 

Jag har och har haft vänner som äääälskar alla hjärtans dag, men även de som hatar det med hela sin brinnande själ. Jag förstår till hundra procent varför de som hatar den hatar den. Typ för att det är en kapitalistisk högtid (som de flesta), det är väldigt hetero marknadsförning på allt, och många kanske känner att trycket på att vara kär och i ett förhållande blir ännu mera påträngande än vanligt. Men jag förstår också varför man gillar den. Ofta gör man något speciellt med sin partner, tar extra tid och satsat verkligen på förhållandet, åtminstone en dag i året. Tycker dock synd om dem vars partner anstränger sig lite extra en dag i året. Men man tar vad man får hörni!

Jag själv har inte varit ensam på en alla hjärtans dag sedan jag var tolv, och kommer inte vara det i år heller. Det är ganska sjukt egentligen? Nåjå, mitt civilstånd är inte vad jag skulle prata om i detta inlägg. Tack vare (eller på grund av?) min avsaknad av ensamhet har jag aldrig varit ledsen eller bitter av den orsaken på den fjortonde februari. Jag håller dock med dem som förespråkar att inte konsumera massa extra på grund av en enda dag på året, och så är allting ganska... hetero och "traditionellt". Mera queer valentines day saker!! Mera gay kärleksfilmer, SOM SLUTAR BRA!!!!
 
Något jag vet att jag gillar med den fjortonde februari är alla kompisar som visar hur mycket de tycker om varandra och vänskaplig kärlek överlag. Det är så jävla kul med bra kompisar! Jag föredrar oftast att kalla Alla Hjärtans Dag för Vändagen istället, som det nu heter på finlandssvenska. Det är så jävla pure och bra och fint. Nu i år råkar jag vara jättekär så jag är all about my man, så jag embracear kärlekshetsen med öppna armar.

Alltså vet seriöst inte riktigt vad jag ville få ut av inlägget, men det här är varför jag gillar att blogga. Jag får spy ut mina tankar någonstans, så får de ligga här istället för att låta dem slåss med varandra i mitt huvud. Blev ett så ganska långt, oredigerat inlägg, eftersom att jag nu måste springa hem för att göra mig färdig för att gå på middag med pojkvännen. Alla hjärtans dag är inte så pjåkigt ändå ehhehehe... 

PS! Om någon vill upplysa mig om varför jag har fel i det jags skriver, please feel free to! Kanske är jätte o-woke i mina filosofier, eller kanske är vändagen den viktigaste dagen på året! Let me know!

MMMMMM brinner som kärleken mmmmmmmm (hade ingen passande bild men I'm trying to make it work okej!!)
 


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress