Amanda Sandvik

Det veganska glöggmyset
Glad självständighet på er!
Hoppas ni har haft en riktigt fin dag och njutit av solen och kylan som hållit till här i Österbotten i alla fall! Själv har jag varit och övningskört lite och bara relaxat hemma i Vörå.

Alltså,
 en sån foodblogger jag blivit! Jk, isf är jag nog världshistoriens sämsta foodblogger... Men jag gör det ändå. Idag hade jag tänkt tipsa om veganska alternativ till glöggmyset. Ni vet, kvällar då man sitter med kompisarna och dricker god glögg, äter pepparkakor och kanske något annat gott!

Jag vet om typ fyra olika veganska pepparkakssorter som man får i butiken, men mina favoriter är Annas. De är så tunna, krispiga och välkryddade! Ett annat bakverk som hör julen till som jag äälskar är jultårtor. Plommonsylt med flaky pastry deg och massa lite florsocker på... AAH alltså jag blir galen bara av att tänka på dem.


Som tur är Myllyn Paras's (aka min räddare i nöden) deg vegansk. Jag skulle nog skrika lite om jag skulle behöva göra egen smördeg varje gång jag ska göra julstjärnor, för det händer väldigt ofta... Senast igår då jag var hemma hos föräldrarna.
Se så fint det blev! Om man bortser från de... rustika bilderna.
 
Sen så tycker jag om att köpa en påriktigt god glögg att dricka till godsakerna, som Borgå glöggen eller dendär Marli's på flaska. Ett hett tips till när man kokar glögg (höhöhö) på en lite billigare variant så är att tillsätta lite nejlika och kanel, kanske lite kardemumma när man värmer upp den så börjar den genast likna en lite mer sofistikerad variant!
 
Önskar att jag hade glögg och gott att mysa med just nu, har bara frusna jordgubbar vilket känns lite melankoliskt i kylan... 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress