Amanda Sandvik

Fem resemål jag dissar
Nu i november brukar min resefeber slå till mer ä vanligt. Kallt och mörkt är inte riktigt mitt favoritklimat, även om det känns ganska mysigt ibland!

Men... när instaflödet fylls av resebilder från massa olika destinationer börjar jag fundera. Det finns en del platser jag helst inte skulle åka till. Några av dem är:

1. Dubai
Bara namnet ger mig en dålig smak i munnen. En plaststad byggd av slavar där du inte mår bra alls om du inte är löjligt rik. Staden har säkert en jättefin fasad med bra shopping osv, men ställets helhet får mig att inte alls vilja åka dit. Du får inte ens komma in i landet som en LGTBQ+ person, eftersom det kan vara straffbart med döden där. Känns inte så progressivt va?
 
2. Allt som heter USA
Då jag var liten ville jag helst av allt bo i USA. När pappa sa att jag nog inte kommer vilja göra det när jag blev äldre trodde jag inte på honom. Men sedan typ fem år tillbaka vill jag absolut inte bo där. Resa dit har jag nog inte tidigare varit emot, men som läget ser ut just nu tackar jag helt klart nej.
 
3. Södernresor
Den klassiska "En vecka i året på Turkiet" är nog inte den livsstilen jag söker. Städer som består av 70% vita europeiska turister och helt saknar kultur annat än fina vita stränder känns inte så givande. Mest stressigt tänker jag...
 
4. Indien
Det skulle inte kännas tryggt över huvudtaget att åka till Indien för mig. Ett land där våldtäkt nästan är normen och massor av mänskor lever i sjukdom och fattigdom ger inte de bästa förutsättningarna för en fin resa. Självklart så kan man ju åka till något mer typiskt turistställe, men som jag nämnde här ovanför så vill jag inte ha en turistpackad upplevelse. 
 
5. Fjällresor
Jag gillar inte kylan, jag gillar inte att vandra i skogen, jag gillar inte myggor, jag gillar inte att tälta. Så när familjen funderar på ruskaresor låser jag in mig på rummet. 

OBS! Nu menar jag ju absolut inte att man inte kan ha en superbra semester vid dessa destinationer. Det här är bara min personliga åsikt, bra för dig om du har hittat ett ställa du gillar, men dessa platser är nog inget för mig.
Victoria

USA är ju nog så himla stort, så det är ju jättesynd om du känner att hela landet inte lockar! Det är nästan som att säga att Europa inte lockar för att det är oroligt i Ukraina, om du förstår vad jag menar :) Vi var till USA i september och reste mellan Nevada, Utah, Arizona, Kalifornien och Hawaii, och ingen av staterna kunde jämföras med varandra - alla staterna var precis lika olika som om man skulle ha rest mellan olika länder i Europa.

Svar: Jo jag förstår nog det, skulle t.ex åka till New York eller Hawaii om jag fick chansen! Men den känns som att det inte är rätt stund, väntar ut det politiska klimatet och ser. ;)
Amanda Sandvik

Denise

Precis likadant tänker jag också, på alla punkter :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress