Amanda Sandvik

Min favoritgranola
Hej på er alla fina!
Idag har varit en riktigt slö dag, men fy vad skönt det har varit! Att göra saker utan att stressa och unna sig det lilla extra är sånt söndagar är till för. 

Kvällens syssla har varit att göra granola. Min favoritfrukost för stunden är havregurt med bär och god müsli. Perfekt när man inte riktigt orkar göra gröt eller något annat tidskrävande på morgonen. Har inte haft någon sorts topping till yoghurten hemma på en bra stund, så igår handlade jag hem bär och kokade lite sylt, och idag fixades granolan, alltså är jag redo att möta den nya skolveckan.
 
Receptet jag använder är inte krångligt alls! Enligt mig är det också hyfsat nyttigt (har dock inte så hög standard hehe) och sjukt gott. Receptet innehåller:

- Jordnötssmör
- Sirap/Honung
- Havreflingor
- Nötter
- Torkad frukt
- Salt

Allt detta efter smak. Jag har inga egentliga mått, jag värmer upp jordnötssmöret och sirapen tills det blir lite rinnigare och så häller jag i havren och nöt-/fruktblandningen tills jag har en lagom torr smet. Ju tjockare och klibbigare smeten är desto knaprigare blir slutprodukten. Så om man vill ha en müsli kan man använda mer havre, om man vill ha granola använder man mindre. Lätt som en plätt!

Imorgon tänkte jag göra ett What I Eat In a Day inlägg! Någon gång hoppas jag att jag ska bli så modig att jag vågar vlogga en dag, men det är inte idag... Så vi ses då!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress