Amanda Sandvik

Skillnader mellan Vasa och Jeppis
Efter att ha bott i Jakobstad i över ett år, och efter en fyra veckors praktik i Vasa, är jag naturligtvis en expert inom båda områdena. Jag har märkt några saker som skiljer städerna åt (tänker inte nämna självklara saker som folkmängd och sånt på den här listan, så rolig är jag inte). Några av dem är.

Vasa har, Jeppis saknar:
- Fungerande traktikljus.
I Jeppis kan man hamna att vänta i flera minuter för att få gå över vägen/köra vidare. Men alltså i Vasa, wooshwoosh, 30 sekunder högst, och så är du påväg dit du ska. Det här fenomenet gäller speciellt då man fungerar som fotgängare.
- Michael Kors väskor.
Det finns två saker jag brukar fråga mig själv. Det ena är att "Hur många mammabloggar finns det i världen?" (Ingen shade alls, jag är beroende av mammabloggar, sluta aldrig.), den andra är att "Hur många Michael Kors väskor finns det i Vasa?". De är överallt! Vid varje övergångsställe, i varje kassakö, vid varje busstopp, de är där. HUR HAR NI RÅD?! Får jag leva ert liv? Får jag bo i er väska? Inte för att jag själv har något behov av en sådan väska, men nog skulle jag gärna vilja ha möjligheten att köpa en åt mig!
 
- Caféutbud
Jag är nöjd med vad Jeppis har att erbjuda i caféväg, liksom vi har After Eight, vad mer kan man behöva? Men i Vasa finns det så många, så mycket kaffe att prova, sallader att äta, besvikelser att möta då man inser att man inte kan äta något på stället. 
 
Jeppis har, Vasa saknar: 
- Bibelbältesstatus
I Vasa har jag en gång på fyra veckor sett ett stånd med mänskor som erbjuder någon sorts religiös upplevelse. I Jeppis ser man det kanske en gång i veckan, minst. 

- Massor av kompisar
JAG HAR SAKNAT ER.

- After Eight
Jag har varken tid eller pengar att betala 2,50 för en kaffe... Affes studerandekaffe, take me home!
 
Jaro
Do I need to say more?
 
Vasa må vara större, och har en bättre bio, och liite coolare ibland, men inte skulle jag flytta dit för det. Jag är riktigt nöjd i min lilla håla. Min livsstil är inspirerad av Gnottarna. Supercreds till alla som fattade referensen.
Anonym

Tyvärr måste jag avslöja att 75% av MK väskorna är fake...

Marias Memoarer

Rolig jämförelse, fast jag själv varken bott i Jakobstad eller Vasa! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress