Amanda Sandvik

Jag tycker att det är sorgligt
Jag har märkt en sak.
En sak som jag tycker är sorglig. 

Jag är en ivrig användare av appen Snapchat. Något jag inte använder jätteofta dock är filtren. Alltså filtren där man typ får hundöron eller plötsligt befinner sig i ett bröd. Ni vet dedär filtren man använder genom att markera sitt ansikte. 

Men för kanske en vecka sedan så satt jag i skolan med mina vänner och lekte med appen och filtren. Ett av de filtren är det nästan ökända "snyggfiltret". 
Här har jag tagit en bild med det för att förklara effekten av det. Tänderna, ögonen, och läpparna blir ljusare. Huden blir airbrushad och så får man en fjärilskrona och ett lite halvgult filter.

Så när vi satt där i skolan så sa jag halvt på skämt att "Det tar ju bort hela min haka.". Sen insåg jag att, ja, nog tar det bort halva min haka, och inte bara den. Ansiktet liksom, sugs ihop. Skinnyfieras.

Då kom klumpen i magen. Är det därför vi tycker att vi blir så mycket snyggare med snapchatfilter på? 

Så började jag göra min miniresearch, och kom fram till att många av Snapchats filter smalar ner en. Och jag tycker att det är sorgligt. Det är sorgligt att i de flesta filtren som jag tycker att gör mig snyggare, så blir jag smalare. 

Jag har på ett vis mer förståelse för att göra tänderna vitare och smootha ut hudens imperfektioner. Det ska ju ändå vara ett "skönhetsfilter", jag förstår det. Jag tror att alla tycker att det är fint med friska tänder och ren hy. Men det kan man ju ha fast om man är smal eller tjock. Vaför måste "smal" alltid förknippas med "rätt"?

Nej, det kanske inte verkar som en så stor sak. Men nog blir jag ledsen i hjärtat för det. Det är alla de små pikarna som blir till stora saker. Många bäckar små, vet ni. Vi behöver inte mer smalpropaganda. Den finns redan överallt. Den har redan gjort tillräckligt med skada, tro mig jag vet. Snapchat, du kan ge fan i min dubbelhaka.
Ida

Håller till hundra med dig och tycker du uttryckt dig i ord såå himla bra!!

Svar: Tuusen tack hödu! :)
Amanda Sandvik

Sarah

Jättebra skrivet! Håller så med om att det känns fel att man måste se smalare ut på de flesta filtrena, känns så onödigt!

Svar: Tackar så väldans! Å jamen visst e de!
Amanda Sandvik

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress