Amanda Sandvik

Återanvänd din garderob
Något jag gör som gör mig lite stolt varje dag är att använda återanvända kläder. Visst har jag mycket kläder i min garderob som är nyköpta, men de flesta artiklar på hyllorna är återanvända på ett sätt eller annat.

Har en hel del plagg jag fått av vänner som rensat skåpen och tyckt synd om mig (älskar er alla), och så lite ärvda saker jag fått från mamma och mommo och mostrar. Men en av mina favoritsaker att hitta fynd på loppis. På loppmarknader hittar man såna personliga och speciella saker, speciellt i klädväg. Om jag ska erkänna så får jag alltid en liten adrenalinrush om jag hittar något riktigt bra och riktigt billigt.
 
Det bästa med att köpa kläder på loppis är ju dock att det inte sliter på miljön. Därför resonerar jag också på så sätt att jag hellre köper ett par skor i läder från loppis än ett par helt nya veganskor när det är dags att skaffa nya, jag är ju ändå vegan för miljöns skull också. 

Idag är jag hela min outfit återanvänd, från skor till byxor till min absoluta favorittröja just nu.
 
 
Jackan är min mammas gamla, byxorna har jag fått av en kompis, skorna hittade jag vid Amidahallen för 2,50€, ett rejält kap om jag får säga det själv!
 

Den här tröjan är mitt allt just nu. Den är allt jag vill ha, oversized, stora poofiga ärmar, inte för varm, inte för kall, och svinsöt. Vanligtvis skulle jag inte ha ens prövat en sånhär tröja, men något bara drog mig till den. Antagligen sitter den på en förbannelse jag kommer få sota för efter något år. Men så värt det. Hittades vid Nada Nord för den som undrar!

Om jag hade tid och ork skulle nog hela min blogg vara en loppisblogg. Men som tur för er så har jag inte det, så det förblir nog bara det gamla vanliga, med insläng av loppispreachande. Nu ska jag gå ut och njuta av dagen och det otroligt fina vädret, ska gå och lämna in mitt CV till olika ställen som kanske vill ha mig som sommarjobbare, ni får så gärna önska mig lycka till!